"MORA SE SPRIJEČITI SAVEZ SA BORISOM"

Korbin: Faražov potez znači Trampov savez

"Prije nedjelju dana je Donald Tramp rekao Najdželu Faražu da sklopi pakt s Borisom Džonsonom. Danas se Trampu ispunila želja", naveo je lider britanske opozicije
1340 pregleda 1 komentar(a)
Korbin, Foto: AP, AP, AP
Korbin, Foto: AP, AP, AP
Ažurirano: 11.11.2019. 19:25h

Lider britanskih laburista Džeremi Korbin kritikovao je danas odluku lidera Partije Bregzita Najdžela Faraža da ne kandiduje predstavnike u izbornim jedinicama u kojima su na prošlim izborima pobjedili konzervativci.

Korbin je na Tviteru naveo da se savez u nastajanju Faraža i britanskog premijera Borisa Džonsona mora zaustaviti.

Faraž je ranije danas naveo da se Partija Bregzita neće kandidovati u 317 izbornih jedinica da se ne bi dijelili glasovi pristalica Bregzita, a Džonson je to pozdravio kao "priznanje" da samo konzervativci mogu da završe posao oko Bregzita.

S druge strane, Korbin je naveo da je na Faražovu odluku uticao nedavni poziv predsjednika SAD Donalda Trampa da sklopi savez s Džonsonom.

"Prije nedjelju dana je Donald Tramp rekao Najdželu Faražu da sklopi pakt s Borisom Džonsonom. Danas se Trampu ispunila želja", naveo je lider britanske opozicije.

On je takav Faražov potez nazvao "Trampovim savezom" koji će omogućiti američkim farmaceutskim kompanijama da se uguraju u britanski državni zdravstveni sistem.