KANCELARKA NJEMAČKE 14 GODINA

Merkel: Nisam očekivala da ću ovoliko dugo biti na vlasti

"Moramo da pronađemo rješenja za svijet sjutrašnjice i obezbjedimo da CDU bude stranka snažnog centra Njemačke", istakla je Merkelova
966 pregleda 0 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Reuters, Reuters
Angela Merkel, Foto: Reuters, Reuters

Njemačka kancelarka Angela Merkel proslavlja 14 godina od sticanja titule njemačke kancelarke. Tim povodom je rekla da nije ni zamišljala da će toliko trajati.

Izlazeći na pozornicu tačno 14 godina nakon što je postala njemačka kancelarka, Angela Merkel je rekla pristalicama svoje stranke u Lajpcigu da nikada nije zamišljala da će biti toliko dugo na vlasti, ali da posao nije završen.

Merkelova je podsjetila na konvenciji svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU) da od 2005. godine nezaposlenost bilježi najniži nivo i da se Njemačka izborila sa svjetskom finansijskom krizom, prenio je AP.

Ali, kako je navela, partija treba da gleda u budućnost, u nove izazove poput digitalne transformacije i borbe protiv klimatskih promjena, istovremeno prevladavajući nove pritiske poput ruske agresije i trgovinskih sporova sa SAD.

"Moramo da pronađemo rješenja za svijet sjutrašnjice i obezbjedimo da CDU bude stranka snažnog centra Njemačke", istakla je Merkelova.

Ona je dodala da, kao kancelarka, želi da nastavi rad na tome.

Preporučujemo za Vas