POD PRITISKOM ZBOG NIZA IZBORNIH NEUSPJEHA

Liderka njemačkih konzervativaca spremna na ostavku ako nema podršku

Oko 1.000 predstavnika Hrišćansko-demokratske unije (CDU) danas se okupilo u Lajpcigu na dvodnevnom kongresu stranke na kojem se razmatra budućnost stranke i zemlje
599 pregleda 0 komentar(a)
Anegret Kramp-Karenbauer, Foto: Reuters
Anegret Kramp-Karenbauer, Foto: Reuters

Anegret Kramp-Karenbauer, predsjednica njemačkih konzervativaca, koju smatraju mogućom nasljednicom kancelarke Angele Merkel, a koja nije popularna poslije nekoliko izbornih neuspjeha, izrazila je danas spremnost da podnese ostavku ako nema podršku stranke.

Oko 1.000 predstavnika Hrišćansko-demokratske unije (CDU) danas se okupilo u Lajpcigu na dvodnevnom kongresu stranke na kojem se razmatra budućnost stranke i zemlje.

Predsjednica stranke Anegret Kramp-Karenbauer, koja vodi CDU skoro godinu dana, rekla je da "treba ili stati danas, sad i ovdje, ili da se zasuču rukavi i da se radi".

Članovi stranke su na njenu izjavu odgovorili ovacijama koje su trajale skoro sedam minuta što znači da ne žele da podnese ostavku.

Anegret Kramp-Karenbauer je pod pritiskom poslije niza izbornih neuspjeha na lokalnim izborima, a mnogi unutar stranke sumnjaju da će biti na visini zadatka da krajem 2021. preuzme funkciju od Angele Merkel.