NAPADNUTA KSENIJA SOBČAK

"Ovo je za Žirinovskog": Kandidatkinja za predsjednicu Rusije polivena vodom

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što je Ksenija Sobčak tokom televizijske debate polila vodom kandidata ultranacionalista Vladimira Žirinovskog
1 komentar(a)
Ksenija Sobčak, Foto: Beta-AP
Ksenija Sobčak, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.03.2018. 20:46h

Kandidatkinja na predsjedničkim izborima u Rusiji Ksenija Sobčak napadnuta je danas, polivena vodom i oborena na zemlju, saopštili su predstavnici njene izborne kampanje.

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što je Ksenija Sobčak tokom televizijske debate polila vodom kandidata ultranacionalista Vladimira Žirinovskog.

U saopštenju objavljenom na sajtu kampanje Sobčakove navedeno je da je muškarac koji ju je polio vodom na ulazu jednog hotela u Moskvi rekao: "Ovo je za Žirinovskog".

Navedeno je i da je policija privela tog muškarca i identifikovala ga kao člana Gradskog savjeta Moskve.

Ksenija Sobčak koja je postala poznata kao televizijska voditeljka, ćerka je Anatolija Sobčaka, nekadašnjeg gradonačelnika Sankt Peterburga i mentora ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Bila je učesnica antivladinih protesta i često je kritikovala vlast, ali je uglavnom izbjegavala da kritikuje samog Putina.

Žirinovski je 71-godišnji lider nacionalističke Liberalno demokratske partije Rusije poznat je po ksenofobičnim izjavama. Ovo je šesti put da se kandiduje na predsjedničkim izborima.

Na predsjedničkim izborima koji će u Rusiji biti održani 18. marta ima osam kandidata, uključujući Putina.

Putinova pobjeda na izborima je izvjesna pošto je njegov rejting iznad 80 odsto.

Preporučujemo za Vas