RAZGOVARALI PET I PO SATI

Lukašenko Putinu: Nastaviti isporuku gasa Bjelorusiji po cijenama koje važe za rusko tržište

Na 20. godišnjicu od potpisivanja sporazuma o Savezu Rusije i Bjelorusije, Putin je ocijenio da su ruske i bjeloruske vlasti uradile puno u cilju integracije dvije države
2313 pregleda 0 komentar(a)
Putin i Lukašenko, Foto: BETA/AP
Putin i Lukašenko, Foto: BETA/AP

Predsjednici Rusije i Bjelorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su juče u Sočiju pet i po sati o odnosima dvije zemlje, prenosi Tanjug.

Na 20. godišnjicu od potpisivanja sporazuma o Savezu Rusije i Bjelorusije, Putin je ocijenio da su ruske i bjeloruske vlasti uradile puno u cilju integracije dvije države.

AP i Rojters javljaju da se u bjeloruskoj prijestonici Minsku okupilo oko 1.000 ljudi na protestu protiv integracije Bjelorusije i Rusije.

Lukašenko je na početku razgovora zatražio da Rusija nastavi isporuku gasa Bjelorusiji po cijenama koje važe za rusko tržište.

"Razgovaraćemo o budućim perspektivama. Nadam se da ćemo učiniti sve kako bi naši građani i narodi osjetili približavanje prije svega u ekonomskoj sferi, ali i na društvenom polju, kako bi imali koristi od integracije“, rekao je Putin, prenosi Rojters.

Poslije razgovora u proširenom sastavu koji je trajao dva sata, Putin i Lukašenko nastavili su razgovore u četiri oka. 

Istovremeno, delegacije predvođene premijerima Dmitrijem Medvedevim i Sergejom Rumasom nastavili su razgovore tokom radne večere, prenosi TAS S.

Putin i Lukašenko planiraju da se sastanu i 20. decembra u Sankt Peterburgu, a možda održe i dodatni sastanak.