OGLASIO SE EVROPSKI KOMESAR ZA JEDINSTVENO TRŽIŠTE

Breton nakon pobjede konzervativaca i Džonsona: Brisel želi da obnovi odnose sa Londonom

"Sada treba ponovo izgraditi odnose sa Velikom Britanijom koja je važan partner", rekao je Breton u Briselu izražavajući želju da trgovinski odnosi sa Londonom budu uravnoteženi
1400 pregleda 0 komentar(a)
Breton, Foto: Twitter
Breton, Foto: Twitter

Novi evropski komesar za jedinstveno tržište Tijeri Breton izjavio je danas da Brisel želi da "obnovi" odnose sa Londonom, posebno u trgovini, poslije pobjede Borisa Džonsona na vanrednim parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji koji bi trebalo da dovedu do Bregzita krajem januara.

"Sada treba ponovo izgraditi odnose sa Velikom Britanijom koja je važan partner", rekao je Breton u Briselu izražavajući želju da trgovinski odnosi sa Londonom budu uravnoteženi.

Breton očekuje da Evropski savjet danas na sastanku u Briselu obnovi mandat pregovaraču Mišelu Barnijeu koji je već sa Londonom pregovarao o sporazumu o Bregzitu.

"Trgovinski odnosi treba da budu nastavljeni. Velika Britanija je veoma važan partner za EU i mi smo prvi trgovinski partner toj zemlji", dodao je Breton.

Konzervativna stranka premijera Džonsona osvojila je većinu na izborima čime je otvoren put ka istupanju Velike Britanije iz članstva u EU 31. januara.