Putin: Antiruske sankcije nisu urodile plodom, svi bi imali koristi od njihovog ukidanja

Putin je rekao na zajedničkoj konferenciji za medije sa austrijskim predsjednikom Aleksanderom Van der Belenom da sankcije nanose štetu svima - onima koji su ih uveli, ali i onima protiv kojih su usmjerene
3 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.06.2018. 16:57h

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas u Beču da antiruske sankcije Zapada nisu urodile plodom, navodeći da bi i Moskva i zapadne zemlje imale koristi od njihovog ukidanja.

Putin je rekao na zajedničkoj konferenciji za medije sa austrijskim predsjednikom Aleksanderom Van der Belenom da sankcije nanose štetu svima - onima koji su ih uveli, ali i onima protiv kojih su usmjerene.

Predsjednik Austrije rekao je da je njegova zemlja uvijek nastojala da doprinese smirivanju tenzija, dodajući da će to činiti i u budućnosti. Naglasio je da će Austrija ipak donositi odluke u skladu s politikom Evrpske unije (EU).

Za razliku od drugih članica EU, Austrija nije protjerala ruske diplomate poslije trovanja duplog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Velikoj Britaniji.

SAD, Evropska unija i njihovi zapadni saveznici uveli su 2014. sankcije Moskvi zbog ruske aneksije Krima i podršci separatistima u istočnoj Ukrajini, navodi agencija Asošiejted pres.

Prema pisanju američke agencije, sankcije i pad cijene nafte doprinijeli su dvogodišnjoj recesiji u Rusiji.

Ruski predsjednik ocijenio je da bi ukidanje sankcija i obnavljanje pune saradnje bilo u interesu Moskve, ali i zapadnih zemalja.

Bonus video: