Kemp: Iako UK izlazi iz EU, ne napušta ni Evropu ni Crnu Goru

„Zajedno ćemo raditi na rješavanju klimatskih promjena, suzbijanju terorizma, izgradnji još šire akademske zajednice i naučne saradnje. Poboljšaćemo naše trgovinske odnose, ne samo sa Unijom, već i sa Crnom Gorom i ostalim državama ovog regiona“
1655 pregleda 4 komentar(a)
Britanska ambasadorka Alison Kemp, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva
Britanska ambasadorka Alison Kemp, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva
Ažurirano: 31.01.2020. 14:36h

Ujedinjeno Kraljevstvo će sa državama članicama Evropske unije, graditi novo partnerstvo po svim pitanjima, izjavila je ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp.

„Zajedno ćemo raditi na rješavanju klimatskih promjena, suzbijanju terorizma, izgradnji još šire akademske zajednice i naučne saradnje. Poboljšaćemo naše trgovinske odnose, ne samo sa Unijom, već i sa Crnom Gorom i ostalim državama ovog regiona.“

Ambasadorka Kemp je kazala da partnerstvo između Ujedinjenog Kraljevstva i Evropske unije nije samo neophodno, već je i prirodan izbor.

„Kako zbog geografskih, tako i zbog političkih i društvenih činjenica. Britanska ostrva će i sjutra biti tačno tamo gdje su i danas“, kazala je Kemp.

Ona je dodala da „ćemo i dalje dijeliti vrijednosti i principe sa našim evropskim prijateljima. „

„Demokratija, ljudska prava, sloboda medija, slobodna trgovina, zaštita prirodne sredine, miran i stabilan svijet će i dalje će biti glavni prioriteti na obje strane La Manša“, kazala je Kemp.

Ambasadorka Kemp je posebno naglasila da iako Ujedinjeno Kraljevstvo izlazi iz Evropske unije, ne napušta ni Evropu, a ni Crnu Goru.

„Radujem se što ćemo nastaviti da blisko sarađujemo sa kolegama i partnerima iz Evropske unije ovdje u Crnoj Gori i nastavićemo da podržavamo program reformi Crne Gore. Ponosna sam na britanski doprinos Evropskoj uniji i radujem se novom i pozitivnom odnosu sa Crnom Gorom i cijelom Evropom“, zakljućila je britanska ambasadorka.

Bonus video: