ove mjere imaju cilj da se zaustavi virus

Austrija: Hotel u Insbruku u karantinu zbog koronavirusa

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer rekao je novinarima da je zabranjen ulazak i izlaz iz hotela kako bi se osiguralo da se virus ne širi ukoliko ima drugih zaraženih
2688 pregleda 1 komentar(a)
Hotel u Insbruku, Foto: Twitter
Hotel u Insbruku, Foto: Twitter

Austrijske vlasti uvele su danas karantin u hotelu u turističkom gradu Insbruku, glavnom gradu Tirola u srcu Alpa, gdje je na recepciji radila Italijanka zaražena korona virusom, javili su mediji.

"Niko ne smije da uđe ni izađe i čekamo da vlasti provjere sa kim je ona bila u kontaktu", rekao je za Frans pres portparol lokalne vlade dodajući da je stan gdje je ona stanovala u istom gradu takođe izolovan.

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer rekao je novinarima da je zabranjen ulazak i izlaz iz hotela kako bi se osiguralo da se virus ne širi ukoliko ima drugih zaraženih.

"Sve ove mjere imaju cilj da se zaustavi virus i njegovo širenje. Nema razloga za paniku", rekao je ministar, i dao uvjeravanja da je Austrija spremna za takvu situaciju.

Ministar nije naveo ime hotela ni trajanje karantina, međutim prema austrijskim medijima radi se o Grand Hotel Europa, hotelu od 108 soba u centru grada.

Italijanka i njen partner, takođe Italijan stavljeni su u karantin u jednoj bolnici u gradu gde je ustanovljeno da su zaraženi novim virusom, rekao je direktor univerzitetske klinike za internu medicinu u Inzbruku Ginter Vajs.

Radi se o dva prva slučaja zaraženih korona virusom u Austriji. Njih dvoje su stari 24 godine, i putovali su u petak za Austriju kolima iz Lombardije, na sejverozapadu Italije odakle su. Lombardija je italijanski region najviše pogođen epidemijom.

Oni su kontaktirali zdravstvene službe kada su dobili temperaturu, rekao je Vajs koji je dodao da im je temperatura pala.

U susjednoj Italiji je naglo povećan broj zaraženih poslednjih dana. U toj zemlji je preminulo deset osoba, i to su pretežno stariji ljudi ili pacijenti sa drugim oboljenjima.

U Kini, gdje se prvo pojavila bolest, inficirano je više od 77.000 ljudi, od kojih je više od 2.600 umrlo.

Preporučujemo za Vas