FOTO Sukobi na grčko-turskoj granici: Suzavac i vodeni topovi

Situacija na grčkim granicama postala je ozbiljna kada je Turska pustila oko 130 hiljada izbjeglica i migranata, koji su se zaputili ka Evropi starom balkanskom rutom, koja je dobrim dijelom zatvorena posle migrantske krize 2015. godine
3359 pregleda 3 komentar(a)
Detalj sa grčko-turske granice, Foto: BETA/AP
Detalj sa grčko-turske granice, Foto: BETA/AP

Sukobi na grčko-turskoj granici izbili su rano jutros, kada su grčke snage ispalile suzavac i vodene topove kako bi zaustavile migrante, dok su turski graničari ispalili velike količine suzavca na grčku stranu granice.

Hiljade migranata i izbjeglica pokušavaju da uđu u Grčku, nakon što je prije sedam dana Turska, koja je čuvala granice Evrope, odlučila da ne sprječava migrante da pređu u države Evropske unije (EU).

Atina je te sukobe okarakterisala kao prijetnju za nacionalnu bezbjednost, piše Tanjug.

Situacija na grčkim granicama postala je ozbiljna kada je Turska pustila oko 130 hiljada izbjeglica i migranata, koji su se zaputili ka Evropi starom balkanskom rutom, koja je dobrim dijelom zatvorena posle migrantske krize 2015. godine.

Tenzija na tursko-grčkoj granici bilo je i četvrtak, iako nije bilo ispaljivanja suzavca i gumenih metaka kao prethodnih dana.

Ankara je postavila hiljada pripadnika specijalnih policijskih snaga na granici s Grčkom kako bi zaustavila povratak migranata na svoju teritoriju.

Galerija

Bonus video: