Portugalski predsjednik u karantinu zbog koronavirusa

"U skladu s preporukama mjerodavnih zdravstvenih tijela, predsjednik je, iako ne pokazuje simptome zaraze virusom, odlučio otkazati sve javne obaveze", navodi se u saopštenju
1952 pregleda 0 komentar(a)
Predsjednik Portugalije, Marselo Rebelo de Sousa, Foto: AP
Predsjednik Portugalije, Marselo Rebelo de Sousa, Foto: AP

Portugalski predsjednik Marselo Rebelo de Sousa otkazao je sve obaveze u sljedeće dvije sedmice i ostaće u karantinu u svojoj rezidenciji nakon što je u školi čiji su učenici prošle sedmice posjetili predsjedničku palatu otkriven slučaj zaraze koronavirusom.

U saopštenju objavljenom u nedjelju na predsjednikovoj zvaničnoj stranici stoji da je takva odluka donijeta iz opreza, iako ni zaraženi učenik ni njegovi kolege iz razreda nisu bili među posjetiocima palate Belem, piše britanski Gardijan.

"U skladu s preporukama mjerodavnih zdravstvenih tijela, predsjednik je, iako ne pokazuje simptome zaraze virusom, odlučio otkazati sve javne obaveze", stoji u saopštenju.

Dodaje se da će predsjednik Rebelo de Sousa nastaviti da radi iz privatne rezidencije i da je odlučio sopstvenim primjerom pokazati svojim sugrađanima potrebu za pojačanim oprezom za trajanja epidemije koronavirusa, prenosi Hina.

U Portugaliji je dosad zabilježeno 25 slučajeva zaraze koronavirusom, a u susjednoj Španiji je evidentirano 617 zaraženih i 13 umrlih od posljedica virusa.

Bonus video: