Danska savjetuje građanima da otkažu sva putovanja u inostranstvo

Ministar je kazao da je riječ o preporuci, ne o zabrani, ali da oni koji se odluče na put u inostranstvo kada to nije krajnje neophodno čine to na svoju odgovornost
921 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: AP
Ilustracija, Foto: AP

Ministar spoljnih poslova Danske Jepe Kofod izjavio je danas da su putovanja u sve zemlje svijeta označena kao rizična zbog opasnosti od zaraze koronavirusom.

Na vanrednoj konferenciji za novinare, Kofod je rekao da se građanima savjetuje da ostanu u zemlji, a onima koji su u inostranstvu da se što prije vrate.

On je kazao da je riječ o preporuci, ne o zabrani, ali da oni koji se odluče na put u inostranstvo kada to nije krajnje neophodno čine to na svoju odgovornost.

Dodao je da država možda neće biti u mogućnosti da im pomogne ako bude onemogućen izlazak iz zemlje u koju su otputovali.

U Danskoj, gdje je registrovan 801 slučaj zaraze koronavirusom, od juče su zatvorene sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole i fakulteti, kao i najveći dio državnog sektora, osim vitalnih službi neophodnih za normalno funkcionisanje zemlje.

Bonus video: