UPOZORENJE NAUČNIKA SA UNIVERZITETA NJUKASL

Pogledajte: Evropu čekaju vreli talasi, suše, ali i velike poplave

Navodi se da se glavni grad Francuske, Pariz nedavno borio sa velikim poplavama. "Ali to neće biti posljednji evropski grad koji će se naći pod vodom"
0 komentar(a)
Vrućina, Foto: Shutterstock
Vrućina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.02.2019. 01:55h

Naučnici univerziteta Njukasl upozoravju da će vrijeme u Evropi postati još ekstremnije prenio je danas "Skaj njuz".

U video prilogu na sajtu "Skaj njuza" navodi se da naučnici sa univerziteta Njukasl prognoziraju da nas u narednim decenijama čeka veliki broj vrelih talasa, mnogo više suša, ali i velikih poplava.

Navodi se da se glavni grad Francuske, Pariz nedavno borio sa velikim poplavama. "Ali to neće biti posljednji evropski grad koji će se naći pod vodom", navodi se u video-snimku. 

Prema prognozama naučnika, čak 85 odsto gradova u Engleskoj moglo bi da se nađu u situaciji u kojoj je bio Pariz i to do 2051. Na tom spisku je i London, a najugroženiji od "budućih" poplava je Dablin. 

U međuvremenu, navodi "Skaj njuz" dalje, druge zemlje će se topiti pod talasima velikih vrućina, a najviše pogođeni mogli bi ta budu Atina, Rim, Prag i Stokholm. 

Suše će pogoditi Lisabon, Madrid i ostala slična topla područja. 

Sve to moglo bi da se dogodi, navodi "Skaj njuz", zbog velikih klimatskih promjena i ukoliko se nešto drastično ne promijeni evropski gradovi mogli bi da postanu neprepoznatljivi, a neki djelovi Evrope mogli bi da postanu i potpuno neuslovni za život.