"POZITIVNO KOMUNICIRA SA KLINIČKIM TIMOM"

Boris Džonson bolje, ali i dalje na odjeljenju intenzivne njege

Velika Britanija nema zamjenika premijera, te je Džonson ovlastio ministra spoljnih poslova Dominika Raba da ga zamijeni na dužnosti ako ne bude u mogućnosti da vodi vladu
496 pregleda 0 komentar(a)
Londonska bolnica Sent Tomas, Foto: AP
Londonska bolnica Sent Tomas, Foto: AP

Stanje britanskog premijera Borisa Džonsona se poboljšava, ali je i dalje na odjeljenju intenzivne njege, izjavio je danas ministar finansija Velike Britanije Riši Sunak.

Sunak je rekao da Džonson, koji je zaražen koronavirusom, "sjedi u krevetu" i da "pozitivno komunicira s kliničkim timom" u londonskoj bolnici Sent Tomas, dva dana pošto je prabečen na odjeljenje intenzivne njege zbog pogoršanja simptoma.

Džonson (55) je u nedjelju uveče primljen u bolnicu, 10 dana pošto je pozitivno testiran na koronavirus, jer mu simptomi nisu prolazili.

Portparol premijera Džejms Slek rekao je ranije danas da on i dalje dobija "standardnu terapiju kiseonikom" i da diše bez pomoći aparata. On nije želio da iznese detalje o Džonsonovom stanju.

Velika Britanija nema zamjenika premijera, te je Džonson ovlastio ministra spoljnih poslova Dominika Raba da ga zamijeni na dužnosti ako ne bude u mogućnosti da vodi vladu.

U Velikoj Britaniji je danas zabilježen najveći skok broja umrlih od korona virusa, pošto je u prethodna 24 časa umrlo još 938 osoba.

Zaraza koronavirusom potvrđena je u Velikoj Britaniji kod 60.733 osobe, od kojih je umrlo 7.097. Taj broj uključuje samo osobe koje su umrle u bolnicama.

Preporučujemo za Vas