Španija: U poslednja 24 sata umrlo 619 ljudi, broj ponovo u porastu

Ukupan broj umrlih u toj zemlji je porastao na 16.972 čime je Španija treća najteže pogođena zemlja u svijetu iza SAD i Italije
878 pregleda 0 komentar(a)
Ispred jedne od bolnica u Barseloni, Foto: Beta/AP/Felipe Dana
Ispred jedne od bolnica u Barseloni, Foto: Beta/AP/Felipe Dana

U Španiji je u poslednja 24 časa od koronavirusa preminulo 619 osoba, taj broj je ponovo skočio poslije tri uzastopna dana pada, pokazuje novi bilans koji je danas objavila Vlada.

Ukupan broj umrlih u toj zemlji je porastao na 16.972 čime je Španija treća najteže pogođena zemlja u svijetu iza SAD i Italije.

Juče je prema zvaničnim podacima umrlo je 514 ljudi.

Sa druge strane, broj novozaraženih u poslednja 24 časa, oko 4.100, pao je u odnosu na jučerašnji dan. Ukupno je u zemlji broj potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom 166.019, a ozdravilo je 62.391 osoba.

Najstrože mjere izolacije koje su uvedene u zemlji od 14. marta produžene su do 25. aprila ali je premijer Pedro Sančes već upozorio da treba biti oprezan oko svakog ublažavanja restriktivnih mjera.

Španci nemaju prava da izlaze iz kuće sem radi odlaska na posao, ako nije moguće raditi na daljinu, kupovinu hrane, odlazak kod ljekara ili za šetnju psa. Svaka šetnja ili sportska aktivnost napolju im je zabranjena.

Dvonedeljno zaustvljanje privrednih aktivnosti koje nisu neophodne skoro je potpuno zaustavilo Španiju, četvrtu privredu u eurozoni, i trebalo bi da se ukine od Uskršnjeg ponedeljka.

Iz straha od ponovonog povećanja broja zaraza Vlada je najavila da će početi da dijeli 10 miliona maski od ponedeljka osobama koje moraju javnim prevozom da idu na posao.

Bonus video: