Boris Džonson negativan na koronavirus

Džonson je, nakon što se zarazio koronavirusom u bolnici proveo nedjelju dana od kojih nekoliko na odjeljenju za intenzivnu njegu i rekao kako život duguje medicinskom osoblju koje ga je liječilo
1391 pregleda 2 komentar(a)
Džonson, Foto: AP
Džonson, Foto: AP

Britanski premijer Boris Džonson bio je negativan na testu za kovid-19, respiratornu bolest koju izaziva novi koronavirus, rekao je njegov portparol u ponedjeljak.

Testiranje kod izlaska iz bolnice standardna je medicinska praksa, rekao je portparol agenciji Press Association (PA).

Džonson je, nakon što se zarazio koronavirusom u bolnici proveo nedjelju dana od kojih nekoliko na odjeljenju za intenzivnu njegu i rekao kako život duguje medicinskom osoblju koje ga je liječilo, podsjeća Hina.

Kako se broj umrlih od zaraze koronavirusom u Britaniji u odnosu na nedjelju povećao za 717 i dostigao 11.329, ministarstvo odbrane je reklo da za pomoć hitnim medicinskim službama angažuje 200 pripadnika vojske, prenio je PA najavu iz premijerovog kabineta.

Iz Dauning Strita je saopšteno da će vojnici obavljati različite zadatke, od vožnji, preuzimanja poziva, rada u centrima za kovid-19 do ispomoći timovima hitnih službi.

Čelnik zdravstvenih službi Džejson Lič u međuvremenu je pozvao porodice umrlih u epidemiji da ne odgađaju pogrebe kako se ne bi nagomilao broj sahrana.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, isključujući Sjevernu Irsku, do ponedjeljka ujutro bio je 88.621 pozitivni na koronavirus.

Bonus video: