Broj umrlih i novozaraženih korona virusom u Italiji i dalje ne opada

Još 525 osoba zaraženih koronavirusom umrlo je u Italiji u poslednja 24 časa, najmanje u poslednja četiri dana, dok je novooboljelih 3.786, najviše u istom periodu, objavile su vlasti večeras
1990 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Italije, Foto: Beta/AP/Mauro Scrobogna
Detalj iz Italije, Foto: Beta/AP/Mauro Scrobogna

Broj smrtnih slučajeva i novozaraženih koronavirusom u Italiji ne raste, ali i ne opada, gotovo mjesec dana pošto je epidemija u toj zemlji dostigla vrhunac.

Još 525 osoba zaraženih koronavirusom umrlo je u Italiji u poslednja 24 časa, najmanje u poslednja četiri dana, dok je novooboljelih 3.786, najviše u istom periodu, objavile su vlasti večeras.

Zaraza koronavirusom potvrđena je u Italiji kod 168.941 osobe, od kojih je preminulo 22.170.

Više mrtvih od posljedica zaraze koronavirusom imaju jedino SAD, gdje je prema zvaničnim podacima umrlo više od 33.000 ljudi.

Pritisak na preopterećeni zdravstveni sistem Italije nastavio je danas da se smanjuje, pošto je broj zauzetih kreveta u bolnicama manji za 750 u odnosu na juče, a na odjeljenjima intenzivne njege za 143.

Na odjeljenjima intenzivne njege italijanskih bolnica trenutno je zauzeto 2.936 kreveta, što je prvi put od 21. marta da je taj broj manji od 3.000.

Virusolog Andrea Krisanti, koji predvodi borbu protiv koronavirusa u regionu Veneto, rekao je danas da je potrebno da prođe još par nedelja sa strogim merama prije nego što dođe do osetnijeg pada broja umrlih i novozaraženih.

"Još gledamo rezultate onoga što se dogodilo prije četiri ili pet nedelja", kazao je Krisanti.

Zaraza koronavirusom potvrđena je širom svijeta kod više od 2.130.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 143.000.

Bonus video: