Doktorka sama protestovala ispred britanske vlade zbog nedostatka zaštitne opreme

"Mi smo i dalje u poziciji u kojoj na koljenima molimo za zaštitnu opremu. Da smo imali dovoljno, ne bi bake morale da nam šiju maske i ne bi penzioneri skupljali novac za Nacionalnu zdravstvenu službu", kazala je Viz
3079 pregleda 4 komentar(a)
Istakla transparent, Foto: BETA/AP
Istakla transparent, Foto: BETA/AP

Britanska doktorka Minal Viz danas je sama protestovala ispred sjedišta Vlade Velike Britanije kako bi ukazala na nedostatak zaštitne opreme za zdravstvene radnike koji se bore protiv novog koronavirusa.

U bolničkoj odjeći i s maskom za lice, Viz je ispred kabineta premijera Borisa Džonsona istakla transparent s natpisom "Zaštitite zdravstvene radnike".

Viz, koja je trudna, rekla je da protestuje radi ranjivog bolničkog osoblja i ocijenila da je vlada trebalo znatno ranije da bude pripremljena za pandemiju korona virusa i da je zdravstveni sistem zbog tog propusta sada u teškoj situaciji.

"Mi smo i dalje u poziciji u kojoj na koljenima molimo za zaštitnu opremu. Da smo imali dovoljno, ne bi bake morale da nam šiju maske i ne bi penzioneri skupljali novac za Nacionalnu zdravstvenu službu", kazala je Viz.

Britanska vlada je nedeljama na udaru zbog manjka zaštitne opreme za ljekare. Umrlo je najmanje 50 zdravstvenih radnika zaraženih koronavirusom, uključujući trudnu medicinsku sestru čija je beba preživjela zahvaljujući operaciji "carskim rezom".

Zvaničnici tvrde da se bore da nabave zaštitnu opremu i navode da iz Turske stiže kontingent od 84 tone, u kojem je i 400.000 bolničkih mantila.

Bonus video: