Džonson i Tramp razgovarali o pandemiji koronavirusa i trgovinskom sporazumu

"Lideri su se obvavezali da će nastaviti da sarađuju da ojačaju bilateralne odnose, posebno potpisivanjem sporazuma o slobodnoj trgovini što je prije moguće", naveo je portparol
808 pregleda 1 komentar(a)
Džonson, Foto: AP
Džonson, Foto: AP

Britanski premijer Boris Džonson koji se oporavlja od koronavirusa poslije boravka u bolnici, razgovarao je danas sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom označivši time da se vraća na svoje dužnosti, rekao je njegov portparol.

Džonson je sa Trampom razgovarao o pandemiji koronavirusa ali i o budućem trgovinskom sporazumu sa SAD poslije Bregzita.

"Vođe su se dogovorile o značaju koordinisanog međunarodnog odgovora na koronavirus uključujući preko G7", grupe industrijski najrazvijenijih zemalja, kojom trenutno predsjedavaju SAD, rekao je portparol u saopštenju.

Britanski premijer, 55-godišnji Džonson izašao je iz bolnice gdje se liječio od koronavirusa 12. aprila i oporavlja se na imanju britanskih šefova vlada Čekers sa svojom trudnom vjerenicom Keri Simonds.

Džonson je takođe sa američkim predsjednikom razgovarao o odnosima Britanije i SAD poslije izlaska Britanije iz EU krajem januara.

"Lideri su se obvavezali da će nastaviti da sarađuju da ojačaju bilateralne odnose, posebno potpisivanjem sporazuma o slobodnoj trgovini što je prije moguće", naveo je portparol.

Džonsona privremeno u državnim poslovima mijenja njegov šef diplomatije Dominik Rab.

On ove nedjelje takođe treba da obavi redovnu nedjeljnu audijenciju kod kraljice Elizabete Druge, prvi put poslije tronedjeljne pauze.

Međutim njegov portparol je rekao da on još nije zvanično preuzeo rad u vladi.

Bonus video: