Džonson: Virus je kao pljačkaš, moramo razumjeti rizik od drugog naleta

Kako je rekao, postoje znaci da je Velika Britanija dostigla vrhunac bolesti i da je uspjela da spriječi da Nacionalna zdravstvena služba bude preopterećena
1913 pregleda 2 komentar(a)
Džonson, Foto: AP, AP, AP
Džonson, Foto: AP, AP, AP
Ažurirano: 27.04.2020. 11:20h

Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas da mu je žao što je tako dugo bio odsutan sa radnog mjesta i zahvalio se Dominiku Rabu što ga je mijenjao, ali i građanima.

On je u prvom obraćanju javnosti nakon što se oporavio od virusa Kovid-19 rekao da je pandemija najveći izazov za državu od Drugog svjetskog rata i istakao da država u toj borbi napreduje.

Kako je rekao, postoje znaci da je Velika Britanija dostigla vrhunac bolesti i da je uspjela da spriječi da Nacionalna zdravstvena služba bude preopterećena.

Prema njegovim riječima, može se reći da počinje preokret.

"Virus je kao pljačkaš, to kažem iz ličnog iskustva i ovo je trenutak kada počinjemo da ga obaramo na pod", rekao je Džonson, prenosi britanski Gardijan.

On je poručio i da je još rano za ublažavanje mjera, jer bi drugi nalet virusa mogao da bude katastrofalan, ali i da razume zabrinutost prodavaca, umjetnika i svih koji se bave biznisom.

"Moramo da razumijemo rizik od drugog naleta. Tražim da vas da obuzdate nestrpljenje jer vjerujem da sada dolazimo do kraja prve faze ovog sukoba", rekao je Džonson i dodao da će vlada ublažiti mjere kada bude sigurna da neće biti drugog udara.

Džonson je rekao i da želi da u borbu protiv virusa uključi i opoziciju koliko je to moguće.

Bonus video: