Italija: Najmanje oboljelih od koronavirusa od 10. marta, preminulo još 333 ljudi

U Italiji će pojedine restriktivne mjere djelimično biti ublažene 4. maja, ali će mnoge koje se odnose na maloprodajne radnje, muzeje i druga preduzeća, ostati na snazi dvije, ili više sedmica nakon tog datuma
3267 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Italija, Foto: AP
Detalj iz Italija, Foto: AP

U Italiji je u protekla 24 sata prijavljeno još 1.739 slučajeva koronavirusa, najmanje u jednom danu od 10. marta, kada su na snagu stupile stroge mjere karantina kako bi se obuzdala pandemija koronavirusa.

Kako prenosi AP, u Italiji je koronavirusom zaraženo skoro 200 hiljada osoba.

U protekla 24 sata u Italiji su preminule još 333 osobe, čime je ukupan broj žrtava porastao na 26.977.

Italija ima najviše žrtava koronavirusa u Evropi, a više od nje imaju jedino Sjedinjene Američke Države, 56.009 preminulih.

U Italiji će pojedine restriktivne mjere djelimično biti ublažene 4. maja, ali će mnoge koje se odnose na maloprodajne radnje, muzeje i druga preduzeća, ostati na snazi dvije, ili više sedmica nakon tog datuma.

Stručnjaci koji savjetuju vladu zabrinuti su da će stopa zaraženih ponovo početi da raste, kada Italijani počnu više da se kreću.

Italijanski premijer Ðuzepe Konte donio je odluku da se ponovno otvaranje zemlje odvija postepeno, pošto i dalje ne postoji vakcina protiv koronavirusa.

Bonus video: