Prestalo ograničenje slobode kretanja u Austriji

Putnički željeznički saobraćaj prema Italiji, Švajcarskoj i Lihtenštajnu ostaje obustavljen sigurno do 22.maja, a možda i duže
1547 pregleda 1 komentar(a)
Beč, Foto: AP, AP
Beč, Foto: AP, AP

U Austriji je od danas prestalo da važi ograničenje slobode kretanja, ali su na snazi ostala mnoga pravila uvedena u borbi protiv koronavirusa - distanca od jednog metra, kao i nošenje maske koja od sada mora da se nosi u svim javnim zatvorenim prostorima.

Ograničenje slobode kretanja, uvedeno 16. marta, prema kojem su građani mogli da izlaze iz kuće samo ako su morali da idu na posao, u kupovinu, kod ljekara ili da pomažu nekom drugom, odnosno u šetnju bez društva osoba izvan istog domaćinstva, više nije na snazi.

Novina je da su sada dozvoljene javne manifestacije sa maksimalno deset učesnika, a na sahranama je dozvoljeno prisustvo do 30 osoba.

Fazno popuštanje mjera počelo je 14. aprila i trebalo bi da bude okončano 3. juna.

Sa druge strane, Ministarstvo zdravlja Austrije produžilo je uredbu o ograničenjima prilikom ulaska u Austriju do kraja maja.

Zabrana sletanja aviona iz više zemalja, kao što su Kina, Iran, Italija, Švajcarska, Francuska, Španija, Velika Britanija, Holandija, Rusija i Ukrajina produžena je do 22. maja,

Putnički željeznički saobraćaj prema Italiji, Švajcarskoj i Lihtenštajnu ostaje obustavljen sigurno do 22.maja, a možda i duže.

Bonus video: