Cipras poručio Turskoj: Grčka ne igra igrice

Povodom nedavnog incidenta između turskog i grčkog broda kod ostrva Imia on je rekao da "provokacije i ofanzivna retorika protiv suvjerenog prava članice EU predstavlja akciju koja je usmjerena i protiv Evropske unije
51 pregleda 1 komentar(a)
Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2018. 16:44h

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je povodom sudara turskog i grčkog broda u Egejskom moru da Atina neće tolerisati osporavanje teritorijalnog integriteta, prenosi Tanjug.

"Grčka ne igra igrice", rekao je on u obraćanju oficirima Obalske straže u ministarstvu pomorskog saobraćaja.

Grčka je u središtu EU, NATO članica sa snažnom ulogom u regionu i međunarodnim savezništvima, zemlja koja predstavlja stub stabilnosti u regionu, rekao je on.

Cipras je dodao da su neki nezadovoljni jačom ulogom Grčke u geopolitičkoj situaciji regiona ali da moraju da se pomire sa realnošću, prenosi ANA.

"Realnost diktira poštovanje međunarodnog prava i principa dobrosusjedskih odnosa, miroljubive koegzistencije i regionalne saradnje", rekao je on.

Povodom nedavnog incidenta između turskog i grčkog broda kod ostrva Imia on je rekao da "provokacije i ofanzivna retorika protiv suvjerenog prava članice EU predstavlja akciju koja je usmjerena i protiv Evropske unije.

Taj incident, prema njegovim rečima, predstavlja rezultat "potpuno neodgovorne pozicije Turske koja rizikuje ljudske živote".

Bonus video: