Italija: 789 novozaraženih koronavirusom, 242 umrlih, opada broj pacijenata na intenzivnoj njezi

Italijanska vlada je 4. maja, ukinula pojedine mjere ograničenja, pa je između ostalog dozvolila građanima boravak i vježbanje u parkovima, posjete članovima porodice širom matičnog regiona
1712 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Rima, Foto: AP
Detalj iz Rima, Foto: AP
Ažurirano: 15.05.2020. 19:59h

Italija je u posljednja 24 sata zabilježila 789 novozaraženih kovidom-19, dok sa nestrpljenjem očekuje efekte djelimičnog popuštanja mjera strahujući od porasta stope zaraze.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo danas da i dalje opada broj pacijenata kojima je potrebna intenzivna njega, trenutno ih je 808.

Na početku izbijanja epidemije odjeljenja intenzivne njege na sjeveru Italije, epicentru zaraze, bila su preplavljena što je doprinijelo velikom broju smrtnih slučajeva.

U Italiji su u posljednja 24 sata umrle 242 osobe što je ukupno 31.610, dok je od početka izbijanja epidemije krajem februara registrovano 223.885 zaraženih.

Italijanska vlada je 4. maja, ukinula pojedine mjere ograničenja, pa je između ostalog dozvolila građanima boravak i vježbanje u parkovima, posjete članovima porodice širom matičnog regiona.

Prema mišljenju epidemiologa tek 14 dana od popuštanja mjera može da se procijeni da li povratak djelimične slobode kretanja može da dovede do ponovnog porasta zaraze, a već od naredne nedjelje se očekuju nova popuštanja.

Bonus video: