Navaljni odbio da ukloni video: Rusija mu blokirala internet stranicu

Navaljni je htio da učestvuje na predsjedničkim izborima 18. marta, ali mu je zabranjeno da se kandiduje zbog presude o prevari u slučaju koji mnogi smatraju politički motivisanim
4 komentar(a)
Aleksej Navaljni, Foto: Reuters
Aleksej Navaljni, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2018. 13:23h

Ruski internet provajderi blokirali su pristup sajtu opozicionog lidera Alekseja Navaljnog po nalogu državne regulatorne agencije.

Agencija Roskomnadzor tražila je da Navaljni ukloni video u kojem se navodi da je zamjenika premijera Sergeja Prihodka raskošno ugostio milijarder Oleg Deripaska.

Navaljni je odbio nalog suda u kojem se prijeti zatvaranjem sajta i uložio žalbu.

Njegov sajt je danas blokiran, mada se na Jutjutbu (Youtube) i dalje može videti sporni snimak Navaljnijeve istrage. Istraga je fokusirana na nalog s društvenih mreža žene koja je tvrdila da je imala aferu s Deripaskom.

Navaljni je htio da učestvuje na predsjedničkim izborima 18. marta, ali mu je zabranjeno da se kandiduje zbog presude o prevari u slučaju koji mnogi smatraju politički motivisanim.

Rusija je ranije zaprijetila da će blokirati pristup Jutjubu i Instagramu ako ne uklone video-snimke i fotografije sastanka oligarha povezanog sa Kremljom sa visokim funkcionerom na luksuznoj jahti.

Bonus video: