Blagi pad preminulih u Italiji

Iz Agencije su kazali da ukupan broj preminulih u Italiji iznosi 32.955, što je treći najveći broj na svijetu, poslije Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Britanije
586 pregleda 0 komentar(a)
Veliki broj Italijana se nakon popuštanja mjera odlučio da biciklom putuje na posao, Foto: AP, AP, AP
Veliki broj Italijana se nakon popuštanja mjera odlučio da biciklom putuje na posao, Foto: AP, AP, AP

U Italiji je broj preminulih od koronavirusa danas porastao za 78, što je blagi pad u odnosu na juče, kada su umrle 92 osobe, saopštila je Agencija za civilnu zaštitu te zemlje.

Broj novozaraženih porastao je za 397, što je za trećinu više u odnosu na ponedjeljak, kada je iznosio 300, prenosi Rojters.

Iz Agencije su kazali da ukupan broj preminulih u Italiji iznosi 32.955, što je treći najveći broj na svijetu, poslije Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Britanije.

Ukupan broj zaraženih porastao je na 230.555, što je šesti najveći broj na svijetu, poslije SAD, Brazila, Rusije, Španije i Britanije.

“Broj ljudi koji je trenutno inficiran pao je na 52.942, sa 55.300 koliko je iznosio prethodnog dana”, navela je Agencija.

Na odeljenjima intenzivne njege nalazi se 521 osoba, što je blagi pad u odnosu na ponedjeljak, kada je taj broj iznosio 541.

Od koronavirusa se ukupno izliječilo 144.658 osoba.

U Italiji je ukupno testirano 2,25 miliona ljudi.

Bonus video: