U prethodna 24 časa

Italija: Još 593 osobe zaražene koronavirusom, 70 ljudi umrlo

Vlasti su objavile da su 382 novozaražena u Lombardiji, epidemijom najteže pogođenom italijanskom regionu, gotovo isto kao prethodnog dana

1600 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Italije, Foto: AP
Detalj iz Italije, Foto: AP

Italija je objavila da su u prethodna 24 časa u toj zemlji registrovane još 593 osobe zaražene koronavirusom, devet više nego dan ranije. Vlasti su večeras objavile da su 382 novozaražena u Lombardiji, epidemijom najteže pogođenom italijanskom regionu, gotovo isto kao prethodnog dana. U ostalih 19 regiona je znatno manje od 100 novooboljelih, a većina regiona ima manje od 12 novih slučajeva zaraze. Još 70 osoba umrlo je u Italiji u prethodna 24 časa. Broj osoba kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom povećan je u Italiji na 231.732, od kojih su umrle 33.142.

Više mrtvih od Italije imaju samo SAD i Velika Britanija. Situacija u Lombardiji brine zdravstvene stručnjake, uoči predstojeće odluke Vlade o tome da građanima dopusti da putuju u druge regione i da eventualno ukine karantin na granicama. Italija je prošle nedjelje ukinula ili ublažila gotovo sva ograničenja, a otvoreni su i kafei i restorani, plaže i parkovi. Da li je popuštanje mjera dovelo do novog širenja zaraze neće se znati bar do kraja ove nedjelje. Zaraza koronavirusom potvrđena je širom svijeta kod više od 5.860.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 360.000.