ŠEST MJESECI PRIJE ISTEKA PRELAZNOG ROKA

Džonson i vođe EU 15. juna razgovaraju o pregovorima o odnosima poslije Bregzita

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel je u telefonskom razgovoru sa britanskim premijerom Džonsonom dogovorio da o odnosima post-Bregzit razgovaraju 15. juna popodne, rekao je Mišelov portparol

205 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP

Vođe evropskih institucija dogovorile su se sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom da 15. juna naprave procjenu pregovora oko odnosa dvije strane posle Bregzita, napisao je danas na Tviteru portparol predsjednika Evropskog savjeta.

Razgovori, prvi na ovako visokom nivou, će biti održani mada su pregovori o sporazumu između Velike Britanije i EU o njihovim budućim odnosima potpuno blokirani, na oko šest mjeseci prije isteka prelaznog perioda.

Neuspjeh pregovora EU i Velike Britanije koja je napustila Uniju 31. januara bi mogao da ima razorne ekonomske posljedice, dodatno otežane krizom pandemije koronavirusa.

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel je u telefonskom razgovoru sa britanskim premijerom Džonsonom dogovorio da o odnosima post-Bregzit razgovaraju 15. juna popodne, rekao je Mišelov portparol.

U delegaciji EU će biti predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli i Šarl Mišel, potvrdio je portarol Evropske komisije, a jedan evropski izvor je rekao da će učestvovati i pregovarač EU Mišel Barnije.

Preporučujemo za Vas