"dim nije radioaktivan"

Požar na francuskoj nuklearnoj podmornici u remontu, nema povrijeđenih

Svi radnici i mornari koji su bili na podmornici kada je izbio požar u Tulonu na Sredozemnom moru bezbjedno su evakuisani, naveo je zvaničnik te uprave

717 pregleda 0 komentar(a)
ž, Foto: Shutterstock
ž, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.06.2020. 19:22h

Požar je izbio na francuskoj nuklearnoj podmornici za vrijeme radova na remontu, a zvaničnici naglašavaju da su nuklearni reaktor, nuklearno gorivo i oružje sklonjeni prije pet mjeseci u okviru priprema za remont i da nema opasnosti, N1.

Regionalna pomorska uprava je u tviter poruci napisala da dim koji izlazi sa te lokacije nije radioaktivan.

Svi radnici i mornari koji su bili na podmornici kada je izbio požar u Tulonu na Sredozemnom moru bezbjedno su evakuisani, naveo je zvaničnik te uprave.

Lokalni list Var-Maten objavio je slike bijelog dima kako se diže iz luke i javio da su neki ljudi sa broda pobjegli kroz otvore za torpedo podmornice.

Oko 30 specijalizovanih vatrogasaca mornarice pridružili su se lokalnim vatrogasnim brigadama u pokušaju da ugase požar koji je još goreo pet sati poslije izbijanja, rekao je jedan zvaničnik.

Podmornica pod imenom Perl, najnovija je u serije od šest francuskih višecjevnih atomskih podmornica tipa Rubi, a u pogonu je od 1993. godine.

Preporučujemo za Vas