Italija danas popušta puno mjera, aerodromi su već puni

Najprometniji italijanski aerodrom u Milanu od ponedjeljja je pun putnika

1176 pregleda 0 komentar(a)
Milan, Foto: Shutterstock
Milan, Foto: Shutterstock

Treća faza ublažavanja mjera počela je danas u Italiji i otvaraju se bioskopi, pozorišta, koncertne dvorane, te ljetni centri za djecu, prenose italijanski mediji, prenosi Hina.

U nekim regijama posjetioci će se moći vratiti i u diskoteke, ali bez plesa, a u avionima neće biti obavezna udaljenost među putnicima što znači da će se prodavati karte za sva sjedišta, ali će ručni prtljag još uvijek biti zabranjen, piše Corriere Della Sera.

Nakon više od tri mjeseca blokade, dozvoljena su okupljanja većeg broja ljudi- do hiljadu na otvorenom i do 200 na zatvorenom.

U bioskopima i pozorištima sjediće se prema ranije utvrđenim rasporedima, a za koncerte je propisana međusobna udaljenost muzičara od metra, te dva metra između dirigenta od orkestra. Slična pravila distanciranja vrijediće i za probe, a umjetnici će od kuće morati dolaziti u scenskoj odjeći.

U ljetnim centrima za djecu je propisan maksimalni broj djece na svaku odraslu osobu.

U Lombardiji, koronavirusom najpogođenijoj italijanskoj pokrajini, maske se moraju nositi do 30. juna, a mjerenje temperature obavezno je i za zaposlene restorana i za goste.

U Venetu diskoteke, događaji na otvorenom, kongresi, sajmovi i kockarnice otvaraju se 19. juna.

Najprometniji italijanski aerodrom u Milanu od ponedjeljja je pun putnika.

U Italiji je od kovida-19 oboljelo 237 hiljada ljudi, a umrlo je 34.345 osoba.

Bonus video: