spasila ga brza reakcija policajaca

Ispred parlamenta u Varšavi zapalio se muškarac, uzvikivao "U ovoj zemlji nema pravde"

Muškarac je prišao novinarima ispred ulaza u donji dom poljskog parlamenta, pitao ima li tu istraživačkih novinara i kada je dobio odgovor otišao je do obližnjeg spomenika, polio se zapaljivom tečnošću i zapalio

1664 pregleda 0 komentar(a)
Sejm, Varšava, Foto: Shutterstock
Sejm, Varšava, Foto: Shutterstock

Ispred Sejma poljskog parlamenta u Varšavi, na mjestu gdje obično poslanici odgovaraju na pitanja novinara danas popodne polio se zapaljivom tečnošću i uz uzvike "U ovoj zemlji nema pravde" zapalio jedan 48. godišnji Poljak ali su ga policajci spasili i prevezen je u bolnicu.

Muškarac je na mjesto došao biciklom, prišao novinarima ispred ulaza u donji dom poljskog parlamenta, pitao ima li tu istraživačkih novinara i kada je dobio odgovor otišao je do obližnjeg spomenika, polio se zapaljivom tečnošću i zapalio, javlja poljska privatna televizija Polsat.

"48-godišnjaka kao živu buktinju primijetili su policajci u patroli. Uz pomoć očevidaca ugasili su odjeću na muškarcu, pružili mu prvu pomoć i predali su ga ljekarima hitne pomoći. Na policajce je vikao da u ovoj zemlji nema pravde", kazao je dnevniku Gazeta viborča portparol lokalne policije Robert Šumjata.

Ljekari su saopštili da život muškarca koji je pokušao da samoubistvo kao živa buktinja nije u opasnosti a očevici su uvjereni da ga je spasila brza reakcija policajaca koji su sa njega strgli zapaljenu odjeću.

Za sada nije poznato šta ga je navelo na takvu vrstu protesta jer kod sebe nije imao nikakve letke ni oproštajno pismo.

Preporučujemo za Vas