"RUSIJA ĆE SE IZBORITI SA SVIM"

Putin: Redovno se testiram, prevazići ćemo krizu sa minimalnim gubicima

"Redovno se testiram i to jednom u tri ili četiri dana, hvala bogu, do sada su svi rezultati bili negativni"

5190 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: AP
Vladimir Putin, Foto: AP

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio je uvjerenje da će njegova zemlja uz minimalne gubitke prevazići krizu izazvanu epidemijom koronavirusa.

On je ocijenio da će Rusija moći sve da prevaziđe, da se izbori sa svim i preživi, kao i da je samo pitanje koja je cijena toga.

Putin je naveo da Rusija u periodu prije 20 godina nije mogla da isplati plate bez zajmova, te da se dešavalo da se plate ne isplaćuju mjesecima, čak i vojsci.

"Naš bruto domaći proizvod se udvostručio u periodu od 1999. do 2019. godine, što znači da je ekonomija dvostruko porasla. Inflacija je bila 2.600 odsto, čak i u 1997. godini, a kada su se pojavili prvi znaci rasta inflacija je bila 11 odsto. Prošle godine je bila tri odsto", naglasio je Putin.

Putin je podsjetio i na to da je devedesetih i početkom dvijehiljaditih u Rusiji bila primjetna hronična nestašica, kao i da su plate i penzije kasnile mjesecima.

"Tokom ovih godina, naše rezerve su porasle za 50 puta", dodao je Putin u intervjuu pod nazivom "Moskva. Kremlj. Putin" za televiziju "Rusija-1".

Govoreći o ruskoj ekonomiji, Putin je, kako prenosi N1, priznao da dosta stvari treba da se učini za raznolikost ekonomije, ali da se već radi na tim stvarima.

On je kazao da se svaka tri dana testira na koronu.

"Redovno se testiram i to jednom u tri ili četiri dana, hvala bogu, do sada su svi rezultati bili negativni".

Putin je naglasio da je očuvanje života i zdravlja građana prioritet ruskih vlasti

Preporučujemo za Vas