preminule 22 osobe

U Italiji još 174 zaraženih koronavirusom, više od polovine u Lombardiji

Današnja objava Ministarstva zdravlja Italije potvrdila je višenedjeljni opšti trend da najveći broj novozaraženih dolazi iz epidemijom najteže pogođenih regiona na sjeveru, dok u južnim ima manje od 10 novih slučajeva infekcije ili ih uopšte nema

5997 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Italije, Foto: Beta/AP
Detalj iz Italije, Foto: Beta/AP

Italija je objavila da su u prethodna 24 časa u toj zemlji registrovane još 174 osobe zaražene koronavirusom i da su umrle 22.

Današnja objava Ministarstva zdravlja Italije potvrdila je višenedjeljni opšti trend da najveći broj novozaraženih dolazi iz epidemijom najteže pogođenih regiona na sjeveru, dok u južnim ima manje od 10 novih slučajeva infekcije ili ih uopšte nema.

Više od polovine zaraženih u prethodna 24 časa je u Lombardiji - 97, a slijedi region Emilija-Romanja sa 21 novoinficiranom osobom.

Zvaničnici pokušavaju da uđu u trag širenju zaraze u tom regionu, započetom u kurirskoj kompaniji koja je ove nedjelje prijavila destine slučajeva zaraze.

Osam regiona na jugu Italije nije prijavilo nijedan novi slučaj zaraze u prethodna 24 časa, a pet je prijavilo svega jedan.

U Italiji, koja je u prvim mjesecima epidemije bila njeno središte u Evropi, zaraza koronavirusom potvrđena je kod više od 240.000 osoba, od kojih je umrlo blizu 35.000.