"Ako nastavimo da vjerujemo da su virus izmislili Marsovci ili da je došao sa svemirskog broda, porašće broj zaraženih"

Veneto, regija koja je na početku sprovela masovno testiranje, imala je mnogo manji broj zaraženih i umrlih u poređenju sa susjednom Lombardijom koja je bila najteže pogođeni region u Italiji

15665 pregleda 2 komentar(a)
Prazan restoran u Veneciji, Foto: AP
Prazan restoran u Veneciji, Foto: AP

Guverner sjevernoistočne italijanske regije Veneto Luka Zaj izjavio je da će strože biti kažnjavani ljudi koji su testirani pozitivno na koronavirus, a odbijaju karantin i davanje informacija zdravstvenim vlastima o kontaktima.

Nekoliko dana broj zaraženih u ovoj regiji nije prelazio 10, ali je juče otkriveno 20 novih slučajeva zaraze.

Guverner je saopštio da će sljedeće nedjelje predstaviti novi pravilnik koji ima za cilj da oni koji su pozitivni ostanu kod kuće u izolaciji dok dodatna ispitivanja ne pokažu da su očistili virus.

"Ako nastavimo da se krećemo bez maski u gomili i da vjerujemo pobornicima zavjera, onima koji misle da je virus izmislila Velika farma, Marsovci ili da je došao sa svemirskog broda, neizbježno je da će broj zaraženih biti ponovo povećan".

Veneto, regija koja je na početku sprovela masovno testiranje, imala je mnogo manji broj zaraženih i umrlih u poređenju sa susjednom Lombardijom koja je bila najteže pogođeni region u Italiji.

Bonus video: