Italija: Iz auta u pokretu pucano na migrante?

Gradonačelnik Romano Karančini pozvao je stanovnike da ne izlaze iz kuća dok traje potraga
64 pregleda 8 komentar(a)
Italijanska policija, Foto: Reuters
Italijanska policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2018. 16:59h

Nekoliko ljudi iz Afrike ranjeno je kada je najmanje jedan napadač otvorio vatru iz auta u pokretu na prolaznike u italijanskom gradu Mačerata.

Vlasti su saopštile da je napadač Italijan, Luka Traini (28), i da je do sada neosuđivan. Italijanski sajtovi dodaju da je on "salutirao fašističkim pozdravom" kada je hapšen.

Policija je saopštila da su svi ranjenici stranci. Italijanska agencija Ansa javlja da su svi crnci.

Gradonačelnik Romano Karančini pozvao je stanovnike da ne izlaze iz kuća dok traje potraga.

List Korijere dela Sera piše na veb stranici da je jedan čovjek ispalio metke iz vozila na dva afrička migranta i da je ranio jednog. Ubrzo zatim su pogođeni još jedan migrant i jedna žena, takođe iz Afrike.

BBC piše da su se pucnjave desile u više djelova grada, uključujući gradsku željezničku stanicu. Lokalni mediji izvještavaju da su na meti napadača bili migranti.

Portal Corriere della Sera piše da je muškarac iz auta pucao na dva mlađa migranta iz Arrike nakon 11 sati, te da je ranio jednog od njih. Nedugo potom, ranjeno je još dvoje migranata.

Prema nekim izvještajima, broj povrijeđenih je porastao na šest, ali to zvanično nije potvrđeno.

Pucnji su se čuli u Via Spalato i Via del Velini djelovima grada, koji su ključna područja istrage ubistva 18-godišnje djevojke čije je tijelo nađeno u srijedu. U Mačerati je ove nedjelje ubijena mlada Italijanka čiji je raskomadano tijelo nađeno u dva kofera. Glavni osumnjičeni za to ubistvo je imigrant iz Nigerije.

BBC piše i da lokalni izvještaji povezuju ova dva slučaja.

Bonus video: