Francuska: Migranti pucali i tukli se metalnim šipkama, pet osoba teško ranjeno

Uzrok sukoba između Avganistanaca i Eritrejaca još nije u potpunosti jasan. Borba je izbila na mjestu gdje su migranti čekali u redu za hranu
1 komentar(a)
migranti, Kalais, Foto: Reuters
migranti, Kalais, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.02.2018. 11:24h

Najmanje pet migranata teško je ranjeno u francuskom gradu Kalaisu nakon masovne pobune između Avganistanaca i Eritrejaca, javljaju lokalni zvaničnici.

Četiri Eritrejca stari između 16 i 18 godina su u kritičnom stanju i prebačeni su u najbližu bolnicu na operacije, javlja AFP. Peti mladić je odvezen u bolnicu u Lille zbog ozbiljnosti povreda koje je zadobio. Najmanje još 22 osobe su povrijeđene prilikom razmjene vatre i tuče metalnim šipkama, saopštilo je lokalno tužilaštvo. Uzrok sukoba između Avganistanaca i Eritrejaca još nije u potpunosti jasan. Borba je izbila u južnom dijelu Kalaisa u popodnevnim satima po lokalnom vremenu, na mjestu gdje su migranti čekali u redu za hranu.

Više od stotinu Eritrejaca i 20 Avganisatanaca učestvovalo je u sukobu koji je trajao skoro dva sata, a započeo je kada je jedan Avganistanac počeo da puca iz vatrenog oružja. Ubrzo je došlo do drugog sukoba u industrijskoj zoni Kalaisa, udaljenoj pet kilometara od centra, kad je između 150 i 200 Eritrejaca napalo dvadesetak Avganistanaca.

Bonus video: