Rekordan dnevni porast zaraženih u Ukrajini

Ministar zdravlja Ukrajine Maksim Stepanov kazao je da je u toku prethodnog dana još 248 osoba oboljelih od COVID-19 primljeno na bolničko liječenje, što takođe predstavlja rekord zabilježen u jednom danu

2582 pregleda 2 komentar(a)
Detalj iz Ukrajine, Foto: Reuters
Detalj iz Ukrajine, Foto: Reuters

U Ukrajini je u protekla 24 sata zabilježen rekordan porast broja oboljelih od početka pandemije - 1.197, čime je ukupan broj zaraženih koronavirusom porastao na 68.794, saopštile su zdravstvene vlasti te zemlje.

Ministar zdravlja Ukrajine Maksim Stepanov kazao je da je u toku prethodnog dana još 248 osoba oboljelih od COVID-19 primljeno na bolničko liječenje, što takođe predstavlja rekord zabilježen u jednom danu.

Od posljedica COVID-19 u Ukrajini je umrlo još 23 ljudi, ukupno 1.673 od početka pandemije, dok su od koronavirusa do sada izliječena 38.154 pacijenta, prenosi Rojters.

Dnevni broj oboljelih u Ukrajini značajno je porastao u protekla dva mjeseca, otkako je ta zemlja otpočela sa postepenim ublažavanjem restriktivnih mjera uvedenih u cilju borbe protiv koronavirusa.

Ukrajinske vlasti su ove sedmice produžile mjere karantina koje važe na nivou cijele države do 31. avgusta, apelujući na građane da nose zaštitne maske i da poštuju mjere socijalnog distanciranja.

Bonus video: