IZRAELSKI PREMIJER U POSJETI MOSKVI

Netanjahu: Izrael nije zaboravio pobjedu Crvene armije

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je poručio da bi trebalo spriječiti širenje nacionalizma, antisemitizma i mržnje prema Rusima
4 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Benjamin Netanjahu, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2018. 20:32h

Izrael nije zaboravio ulogu Crvene armije u pobjedi nad nacizmom, rekao je u Moskvi premijer Izraela Benjamin Netanjahu.

"Imamo dužnost da se borimo protiv ekstremnih ideologija dok su još uvijek male i slabe, da ih udarimo pravovremeno i sa svom svojom moći, dok su male i mogu se kontrolisati", rekao je Netanjahu.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je u razgovarao je sa izraelskim premijerom u Moskvi poručio da bi trebalo spriječiti širenje nacionalizma, antisemitizma i mržnje prema Rusima, piše Tanjug.

"Ubijeđen sam da političari, javne ličnosti i religiozni lideri moraju da urade sve što je moguće da se očuva sjećanje (na Holokaust) u 21. vijeku i spriječe širenje korova nacionalizma, bez obzira na to da li je u pitanju antisemitizam, mržnja protiv Rusa ili bilo koja fobija zasnovana na mržnji", rekao je Putin, prenosi TAS S.

Naglasio je da je univerzalna dužnost čuvati vrijednosti mira i ljudskog života.

Pričajući o odnosu Rusije i Izraela, rekao je da zna da su Izraelci zahvalni sovjetskoj vojsci.

"Znamo da je narod Izraela i dalje zahvalan sovjetskoj vojsci i našim vojnicima koji su sačuvali Jevreje u Evropi od uništenja. Pogotovo cijenimo to što će spomenik u čast stanovnika koji su živjeli u Lenjingradu tokom opsade biti postavljen u Jerusalimu", rekao je Putin, zahvalivši se izraelskoj vlasti i narodu za takav pristup istoriji.