TEŠKO POVRIJEĐEN I JEDAN VATROGASAC

U požaru u Češkoj poginulo 11 ljudi

Požar u Bohuminu najtragičniji je i sa najvećim brojem žrtava u Češkoj od 1990. godine, kada je 2010. u Pragu stradalo devetoro beskućnika

6794 pregleda 1 komentar(a)
Požar izbio u stanu na 11. spratu, Foto: Reuters
Požar izbio u stanu na 11. spratu, Foto: Reuters

U požaru koji je danas popodne zahvatio stambenu zgradu u mjestu Bohumin na istoku Češke poginulo je 11 ljudi, od čega troje djece, saopštila je policija Češke.

Prema prvim vijestima, požar je izbio u stanu na 11. spratu trinaestospratnice gdje je stradalo troje djece i troje odraslih, dok je prema saopštenju vatrogasaca petoro stanara sa sprata iznad pokušalo od požara da se spase skokom sa prozora i pad nisu preživjeli.

"Stambena zgrada je u vlasništvu grada. Prema prvim informacijama nije isključeno da je neko požar podmetnuo. To je strašna tragedija, ništa slično se ovdje nikad nije desilo", kazao je češkom javnom TV servisu ČT zamjenik gradonačelnika Bohumina Igor Bruzla.

Portparol lokalne vatrogasne službe Lukaš Pop kazao je češkim medijima da je požar izbio u stanu na 11. spratu i da se proširio na sprat iznad.

"U ovom trenutku je požar lokalizovan i likvidiramo ga. Požar je tragičan. Možemo da potvrdimo da su neki ljudi iskočili sa prozora. Vodi se istraga šta je uzrok požara", kazao je Pop.

Češki ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček saopštio je da je tokom gašenja požara teško povrijeđen i jedan od vatrogasaca.

Požar u Bohuminu najtragičniji je i sa najvećim brojem žrtava u Češkoj od 1990. godine, kada je 2010. u Pragu stradalo devetoro beskućnika.