RUSKI OPOZICIONAR U BOLNICI

Navaljni i dalje u komi, stanje ozbiljno: Konzilijum ljekara odlučiće o transportu

"Ne možemo samo da ga transportujemo. Zbog ovoga je sazvan konzilijum, stručnjaci iz Moskve su došli da ga ispitaju. Nakon toga, odlučiće da li je moguće obaviti transport ili ne", rekao je predstavnik Ministarstva zdravlja, prenosi Tass

10391 pregleda 23 reakcija 3 komentar(a)
Supruga Alekseja Navaljnog, Julija ispred bolnice u Omsku, Foto: Reuters
Supruga Alekseja Navaljnog, Julija ispred bolnice u Omsku, Foto: Reuters

Konzilijum ljekara, među kojima su i stručnjaci iz Moskve, trebalo bi da odluče o mogućem transportu ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Navaljni se od četvrtka nalazi u komi nakon što mu je pozlilo, saopštilo je regionalno Ministarstvo zdravlja u Omsku.

"Ne možemo samo da ga transportujemo. Zbog ovoga je sazvan konzilijum, stručnjaci iz Moskve su došli da ga ispitaju. Nakon toga, odlučiće da li je moguće obaviti transport ili ne", rekao je predstavnik Ministarstva, prenosi Tass.

Kako se navodi, njegovo stanje se nije promijenilo - još je u komi u ozbiljnom stanju.

Navaljnom je pozlilo na letu iz Tomska ka Moskvi, a njegova portparolka Kira Jarmiš izjavila je da je avion zbog toga prinudno sletio u Omsk, kao i da je on možda otrovan.

U međuvremenu oglasio se aktivista za ljudska prava iz Berlina Jaka Bizlij koji je rekao da će avion hitne pomoći sa timom specijalista za pacijente u komi prebaciti Navaljnog u petak ujutru u Njemačku, ukoliko njegovo zdravstveno stanje to bude dozvoljavalo.