Tihanovskaja poručila radnicima da prošire štrajk: Ne plašite se, ujedinite se

Kao jedan od ciljeva štrajka ona je ponovo označila neophodnost okončanja nasilja, oslobađanje političkih zatvorenika, organizovanje transparentnih i slobodnih izbora, prenose agencije

5530 pregleda 5 komentar(a)
Tihanovskaja, Foto: AP
Tihanovskaja, Foto: AP

Svetlana Tihanovskaja, glavna protivkandidatkinja bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka na predsjedničkim izborima u toj državi, pozvala je danas radnike da nastave i prošire štrajk.

Ona je u najnovijoj video poruci snimljenoj u Litvaniji, gdje se trenutno nalazi, poručila radnicima Fabrike traktora i drugih kompanija da nastave štrajk, navodeći da budućnost djece zavisi od njihovog jedinstva i posvećenosti.

"Pozivam vas da nastavite i proširite štrajk. Ne plašite se, ujedinite se", poručila je ona i dodala da je štrajk legalan i efikasan metod borbe.

Kao jedan od ciljeva štrajka ona je ponovo označila neophodnost okončanja nasilja, oslobađanje političkih zatvorenika, organizovanje transparentnih i slobodnih izbora, prenose agencije.

Na predsjedničkim izborima u Bjelorusiji 9. avgusta pobijedio je Lukašenko sa 80 odsto glasova, dok je Tihanovskaja koja je osvojila deset odsto glasova dan kasnije pobjegla u Litvaniju zbog navodne životne ugroženosti.

Bonus video: