Švajcarski aktivisti okačili transparent na planini: Tramp nije dobrodošao

Kampaks je izrazio nadu da će njihova poruka stići do američkog predsjednika "bilo prilikom preleta doline ili tokom njegovog gledanja televizije"
1 komentar(a)
transparent, Donald Tramp, Foto: Beta-AP
transparent, Donald Tramp, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 25.01.2018. 15:29h

Aktivisti su na padini jedne planine u Švajcarskoj okačili transparent na kome piše "Tramp nije dobrodošao", iz protesta zbog dolaska američkog predsjednika u Davos na Svjetski ekonomski forum. Švajcarska grupa Kampaks (Campax) saopštila je danas da se nadaju da će transparent privući Trampovu pažnju iako je postavljen na stjenovitu stranu planine blizu Sargansa, dosta udaljenog od Davosa. Kampaks je izrazio nadu da će njihova poruka stići do američkog predsjednika "bilo prilikom preleta doline ili tokom njegovog gledanja televizije".

Grupa je navela niz pritužbi na Trampov račun, navodeći da on zastupa "rasizam, islamofobiju, antisemitizam, seksizam, neprijateljstvo prema ženama, rat, nepriznavanje klimatskih promjena, napade na ljudska prava i vodi politiku koja produbljuje siromaštvo i nejednakost". Tramp je danas stigao u Davos gdje će se sastati s više lidera i sjutra održati govor.

Bonus video: