Rusija: Kampanja dezinformacija je dokaz da se inicijatori ne brinu o zdravlju Navaljnog

Ministri spoljnih poslova Njemačke, Kanade, SAD, Francuske, Italije, Japana i Velike Britanije su u saopštenju naveli da su "ujedinjeni u najsnažnijoj osudi potvrđenog trovanja Alekseja Navaljnog"

3278 pregleda 2 komentar(a)
Navaljni, Foto: Reuters
Navaljni, Foto: Reuters

Rusija je danas osudila "kampanju dezinformacija" u cilju uvođenja novih sankcija Moskvi, poslije poziva članica G7 za "hitno" izvođenje pred lice pravde odgovornih za trovanje opozicionara Alekseja Navaljnog.

"Opsežna kampanja dezinformacija koja je u toku, jeste jasan dokaz da njeni inicijatori ne brinu o zdravlju Navaljnog..., već nastoje da se mobilišu radi uvođenja sankcija", saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Ministri spoljnih poslova Njemačke, Kanade, SAD, Francuske, Italije, Japana i Velike Britanije su juče u saopštenju naveli da su "ujedinjeni u najsnažnijoj osudi potvrđenog trovanja Alekseja Navaljnog".

Njemačka gdje se 44-godišnji opozicionar liječi, obavijestila je partnere iz G7 da su kliničke i toksikološke analize njemačkih stručnjaka i specijalizovane laboratorije njemačkih oružanih snaga utvrdile da je Navaljni bio žrtva hemijskog napada supstancom iz "grupe novičok" koju razvija Rusija.

EU je takođe pominjala moguće sankcije, a Berlin prvi put nije isključio zamrzavanje projekta gasovoda Sjeverni tok 2.

Bonus video: