brisel produžio sankcije

Zaharova: EU politikom protiv Rusije sebe gura u ćorsokak

"Problem restriktivnih mjera direktno proizilazi iz apsolutno destruktivne politike, koju su izabrale briselske diplomate i evropske strukture, forsiranja otpuživačkog tona prema našoj zemlji"

1658 pregleda 2 komentar(a)
Zaharova, Foto: ROJTERS
Zaharova, Foto: ROJTERS

Što više slijedi svoju politiku sankcija protiv Rusije, Evropska unija sebe sve više satjerava u ćorsokak, ocijenila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Mi ovaj korak ocjenjujemo kao još jednu propuštenu šansu za izlazak iz ćorsokaka u koji je EU sebe satjerala povezivanjem budućnosti odnosa sa našom zemljom sa situacijom u Ukrajini. Problem restriktivnih mjera direktno proizilazi iz apsolutno destruktivne politike, koju su izabrale briselske diplomate i evropske strukture, forsiranja otpuživačkog tona prema našoj zemlji", rekla je Zaharova.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova je ukazala na to da EU, umjesto da prihvati predlog Rusije da potraže zajednička rješenja, preferira da prati politiku koju je i do sada vodila, produžavajući restriktivne mehanizme protiv Rusije i uvodeći nove, prenio je Tas.

Rusija urgira da EU napusti takve metode kao suprotstavljene normama i duhu međunarodnog prava, istakla je Zaharova, kako prenosi Tanjug.

EU je sankcije ruskim i ukrajinskim građanima i pravnim entitetima, uvedene 2014. godine, produžila za šest mjeseci, do 15. marta 2021. godine.

Preporučujemo za Vas