Putin osudio Makronove optužbe kao neosnovane

Ocijenio da su te optužbe "neutemeljene" i da se "ne zasnivaju ni na čemu"

3854 pregleda 2 komentar(a)
Putin, Foto: AP Photo
Putin, Foto: AP Photo

Ruski predsjednik Vladimir Poutine osudio je danas kao "neosnovane" optužbe francuskog predsjednika Emanuela Makrona koji je zatražio "vjerodostojnu istragu" trovanja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

U telefonskom razgovoru nakon što su francuske i švedske laboratorije potvrdile da je Navaljni otrovan novičokom, Putin je ocijenio da su te optužbe "neutemeljene" i da se "ne zasnivaju ni na čemu".

Putin je ponovo zatražio od Berlina da mu dostavi "biološke uzorke" koji su njemačkim stručnjacima omogućili da zaključe da je u pitanju agens novičok.

Makron je danas zatražio od Putina da bez odlaganja bude rasvijetljen slučaj "pokušaja ubistva" Navaljnog, saopštila je Jelisejska palata i dodala da je francuski predsjednik označio trovanje kao "pokušaj ubistva".

Navaljni, veliki kritičar Kremlja, koji je objelodanio korupciju u vrhu države, primljen je 20. avgusta na reanimaciju u bolnicu u Omsku nakon što mu je pozlilo. On je dva dana kasnije prebačen u Njemačku gdje su ljekari zaključili da je otrovan novičokom, koji potiče iz sovjetske ere.

Bonus video: