Navaljni se oglasio na Instagramu: Mogao sam da dišem bez respiratora cio jedan dan

Navaljni je na svom Instagram profilu objavio svoju sliku sa otvorenim očima kako sjedi na bolničkom krevetu u društvu svoje supruge

10694 pregleda 10 komentar(a)
Slika koju je na Instagramu objavio Navaljni, Foto: Instagram
Slika koju je na Instagramu objavio Navaljni, Foto: Instagram

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni objavio je danas preko Instagrama poruku i svoju sliku navodeći da je mogao da diše bez respiratora cio jedan dan, u prvom oglašavanju preko te mreže od trovanja krajem avgusta.

"Skoro ništa još ne umijem da radim ali juče (ponedjeljak) mogao sam da dišem cio jedan dan", napisao je Navaljni na svom Instagram profilu, objavljujući uz poruku svoju sliku sa otvorenim očima kako sjedi na bolničkom krevetu u društvu svoje supruge.

Navaljni koji je objelodanio korupciju u vrhu Rusije, primljen je 20. avgusta na reanimaciju u bolnici u Omsku pošto mu je naglo pozlilo.

On je dva dana kasnije prebačen u Njemačku gdje su ljekari zaključili da je otrovan nervnim agensom "novičok", koji potiče iz sovjetske ere.

Ruske vlasti su u nekoliko navrata demantovale umiješanost u taj slučaj.

Njemačka bolnica "Šarite" gdje se liječi juče je saopštila da mu se zdravstveno stanje pobolljšava, da povremeno može da ustaje iz kreveta i da bi mogao da bude potpuno isključen sa aparata za vještačko disanje.

Bonus video: