poruka iz moskve

Zaharova: Moskva neće ostati bez odgovora na sankcije

Stalni predstavnik Rusije pri OPCW Aleksandar Šulgin zatražio je dokumente o situaciji Navaljnog, ali da ih još nije dobio, kazala je Zaharova

6743 pregleda 3 komentar(a)
Zaharova, Foto: ROJTERS
Zaharova, Foto: ROJTERS

Pokušaji zapadnih zemalja da koriste sankcije protiv Rusije će samo rasti, a Moskva ih neće ostaviti bez odgovora, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova je u intervjuu za jutjub kanal Sovovjev najavila da će Rusija na sankcije reagovati kao sto uvijek reaguje na sankcije, stavljanje na tzv. crne liste, pokušaje da se isključe ruski mediji, novinari i javne ličnosti, prenosi Tas.

"Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov koristi divnu metaforu za to - ''Ono što vidimo sada je sankcioni svrab i on samo raste'', rekla je Zaharova.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova rekla je da su Njemačka i druge zapadne zemlje aktivno "kultivisale" (pripitomile) Organizaciju za zabranu hemijskog naoružanja (OPCW) u situaciji sa ruskim opozicionim liderom Aleksejem Navaljnim, prenosi Tanjug.

Ona je za jutjub kanal Solovjev rekla da je stalni predstavnik Rusije pri OPCW Aleksandar Šulgin zatražio dokumente o situaciji Navaljnog, ali da ih još nije dobio, prenosi Tas.

"Prema našim podacima, zapadni partneri u ovom trenutku su kultivisali OPCW", rekla je ona i dodala da do sada Rusija nije dobila nikakav odgovor od Njemačke u vezi sa istragom generalnog tužilaštva o situaciji vezanoj za Navaljnog.

"Nema detalja ili barem opšte informacije. Kada će biti obezbijeđene informacije, u kom formatu, kome. Niko ništa ne govori", rekla je Zaharova.

Njemačko savezno tužilaštvo saopštilo je ranije da su uzorke u vezi trovanja Navaljnog skupljali eksperti OPCW i da su ih poslali u referentne laboratorije.

Preporučujemo za Vas