U Sloveniji 168 novozaraženih koronavirusom

Vlada i epidemiolozi zabrinuti su rastom hospitalizacija, ali i povećanjem postotka pozitivnih nalaza na koronavirus na broj testiranih

1227 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno 168 novozaraženih koronavirusom, za 59 manje nego prethodni dan, objavila je danas slovenačka vlada koju i dalje zabrinjava visok postotak pozitivnih testova koji je u porastu.

U bolnicama je zbog Kovida-19 prvi put hospitalizovano više od stotinu pacijenata (101), od čega njih 15 na intenzivnoj njezi, ali nije bilo novog smrtnog slučaja, pa broj preminulih od početka epidemije ostaje 155, a aktivnih slučajeva zaraze je više od dvije hiljade, potvrdilo je danas ministarstvo zdravlja, prenosi agencija Hina.

Vlada i epidemiolozi zabrinuti su rastom hospitalizacija, ali i povećanjem postotka pozitivnih nalaza na koronavirus na broj testiranih.

Tako je u petak na 2.893 testiranih bilo potvrđeno 227 novih slučajeva, a u zadnja 24 sata potvrđeno je 168 novih infekcija na 1.940 testiranih osoba. To znači da je udio pozitivnih testova povećan na čak 8,66 odsto, a dan ranije iznosio je 8,24 odsto.

Uz povećan broj inficiranih u drugom talasu epidemije vladu i njen stručni tim za Kovid-19 zabrinjava rast broja pacijenata u bolnicama, prodor virusa u neka bolnička odjeljenja kao i nedovoljan kapacitet zdravstvenog sistema.

Bonus video: