U Njemačkoj raste broj zaraženih koronavirusom

U posljednja 24 sata otkriveno 4.058 inficiranih osoba

5244 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Njemačke, Foto: Shutterstock
Detalj iz Njemačke, Foto: Shutterstock

Njemačka, koja je imala koronavirus pod kontrolom, posljednjih dana bilježi skok broja zaraženih tim virusom, a tamošnji Institut Robert Koh saopštio je danas da je u posljednjih 24 sata umrlo 16 osoba i 4.058 inficirano.

U toj zemlji su od početka epidemije zaražene 310.144 osobe, dok je umrlo 9.578 ljudi.

Njemački ministar zdravlja Jens Špan izrazio je zabrinutost zbog porasta broja obojlelih na konferenciji za novinare u Berlinu, glavnom gradu koje je jedno od žarišta zaraze.

Ministar je pozvao Njemce da poštuju društvenu distancu i higijenske mjere.

Predstavnik Insituta Lotar Vieler upozorio je da bi broj zaraženih mogao da bude do i iznad 10.000 kao što je slučaj u nekim evropskim zemljama.

Gradske vlasti Berlina i Frankfurta odlučile su nedavno da uvedu policijski čas i mjere ograničavanja društvenog kontakta zbog zabrinjavajućeg povećanja broja zaraženih koronavirusom.

U Berlinu će većina prodavnica, kao i restorani i barovi morati da budu zatvoreni od 23.00 do 6.00, a ta mjera stupa na snagu u subotu i trajaće najmanje do 31. oktobra.

Gradske vlasti Frankfurta su takođe saopštile da uvode policijski čas, od 22.00 do 6.00 počev od petka. Konzumiranje alkohola na javnim mjesta biće zabranjeno.

Njemačka inače nije uvodila opšti karantin stanovništva kao što su to tokom proljeća učinile brojne evropske zemlje.

Bonus video: