Salvini: Postignut dogovor o Vladi Italije

"Postigli smo dogovor o premijeru i ministrima u vladi, i nadamo se da niko neće staviti veto na izbor koji predstavlja volju većine Italijana", rekao je Salvini, javlja AFP
3 komentar(a)
Mateo Salvini, Foto: Reuters
Mateo Salvini, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.05.2018. 19:04h

Lider italijanske desničarske Lige Mateo Salvini saopštio je danas da je postigao dogovor sa Pokretom pet zvjezdica o formiranju nove vlade Italije.

Jedanaest nedjelja poslije parlamentarnih izbora u Italiji, Salvini je rekao da je s liderom Pokreta pet zvjezdica Luidđjem di Majom postigao dogovor o novom premijeru Italije, kao i o ministrima.

Salvini je kazao da nijedan od njih dvojice neće biti premijer, prenijela je agencija Frans pres.

On je dodao da će njihov izbor za premijera saopštiti predsjedniku Italije Serđu Matareli, prenijela je agencija AP, a italijanski mediji su javili da će ih Matarela primiti sjutra.

"Postigli smo dogovor o premijeru i ministrima u vladi, i nadamo se da niko neće staviti veto na izbor koji predstavlja volju većine Italijana", rekao je Salvini, javlja AFP.

Italijanski mediji prenose da bi Salvini mogao da vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, a da će Di Majo biti ili ministar za rad ili za ekonomski razvoj.

Pokret pet zvjezdica je pojedinačno najbolje prošao na izborima održanim u martu, osvojivši skoro 33 odsto glasova, dok je desničarska koalicija u kojoj je Liga jedna od tri članice osvojila 37 odsto.